mail@hebrewschool-bg.org

Начало » Новини » 10 март – Ден на спасението

10 март – Ден на спасението

Пред паметната плочаЕврейската общност в София отбележи Деня на спасението, 69 години от спасяването на българските евреи и почете паметта на евреите от Македония, Беломорска Тракия и Пирот, депортирани в нацистките лагери на смъртта през 1943 г.
В 11.00 часа на 9 март пред паметната плоча, намираща се до сградата на Народно събрание (източната страна) се проведе възпоменателна церемония. Участваха представители на еврейската общност
, участници в събитията от 1943 година, народни представители, ученици от 134 СОУ „Димчо Дебелянов” с изучаване на иврит и английски език и др.
В 11.00 ч. се проведе и възпоменателна церемония пред паметната плоча на дома на Димитър Пешев в София, ул. „Неофит Рилски” 47. В нея взеха участие Йосиф Меламед, главен секретар на ОЕБ „Шалом”, представители на еврейската общности и др.
Възпоменателните събития се организират от Организация на евреите в България „Шалом”, Регионална организация на евреите „Шалом” – София, „Американ Джоинт” – България, Централен израелтянски духовен съвет.

Оставете коментар


Refresh© 2012

Scroll to top