mail@hebrewschool-bg.org

Лектори и експерти

Стела Динкова

Ръководител на проекта

Работи по проекта от 2008 година. По образование е историк  и преподавател по Иврит в гимназиален етап в 134 СОУ “Димчо Дебелянов”, София. Освен това взема дейно учатие в различни образователни проекти, тясно свързани  с еврейската общност и култура. Средното си образование  получава в Израел, в училище с широко изчуване на историята на еврейския народ и Холокоста.

 

Доктор Албена Танева

Ръководител Методика и разработка на учебни материали

Доктор Албена Танева е преподавател по публична администрация в СУ “Свети Климент Охридски”.  Доктор по политология от 2007 година, тя защитава дисертация на тема “Лидерският обществен модел. Спасението на евреите в България в политологически дискурс”.  Има над 15 години педагогически опит.

Основните дисциплини, в които преподава са в областта на Публичната власт и Лидерството. Специализирала е в университетите в Маастрихт, Холандия и в Питсбърг, САЩ. Извън работата си в университета проявава активност като лектор в редица семинари и конференции в чужбина.

В преподавателската си и научна работа тя се утвърждвава като водещ специалист в изследванията на Холокоста и спасението на евреите в България. Нейното най-значително произведение до момента е хабилитационният й труд на тема “Лидерство и власт. От лидерската теория към реконструкция на исторически случай – спасението на българските евреи” (Университетски издателство “Св. Климент Охридски”, София, 2011 година).

Албена Танева е автор на всички учебни материали в курса на образователния център Холокост и съвременност.

Оставете коментар


Refresh© 2012

Scroll to top